AIK med ny seger – bästa starten sedan 2018

Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 25 apr. 2024

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En allsvensk start som AIK senaste mäktade med 2018 – då vann klubben SM-guld.

Vi var laddade, vi ville verkligen vinna, säger Sotirios Papagiannopoulos efter 2–0 mot Värnamo.

Malmö FF toppar tabellen på maximala tolv poäng.

En poäng bakom – dock med en match mer spelad – finns AIK.

Fullpoängaren hemma mot Värnamo i femte omgången innebär att Solnalaget har sin bästa allsvenska start sedan 2018.

En säsong som då blev extra glimrande med tanke på att klubben tog sitt tolfte SM-guld.

Hur allsvenskan slutar återstår att se.

Men klart är att AIK möter tabellettan Malmö borta på söndag.

ANNONS

AIK säkrade segern via två mål i första halvlek, och det var två allsvenska målskyttsdebutanter som slog till: Norrmannen Eskil Edh och dansken Benjamin Tiedemann Hansen.

Efter derbyvinsten fick bara höra att vi skulle förlora igen. Det var skönt att samla energi och vinna med 2–0, säger Sotirios Papagiannopoulos till Discovery+.Vi var laddade, vi ville verkligen vinna för att ta så mycket poäng som möjligt. Vi gjorde två fina mål och höll nollan – starkt.

Edh, värvningen från Lillestrøm inför säsongen, fick bollen till skänks efter målvakten Viktor Anderssons felbeslut vid Axel Björnströms inlägg i 19:e minuten.

Tiedemann Hansen, ny från Molde, nickade in Bersant Celinas inlägg i slutet av halvleken.