News55

Inhopparen frälste AIK i derbyt: "Fantastiskt"

Artikelbild
AIK:s Bersant Celina jublar efter sitt mål i derbyt mot Djurgården. (Foto: Jessica Gow/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 21 apr. 2024Publicerad: 21 apr. 2024

AIK:s Abdihakin Ali skadade sig efter bara sex sekunder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Då klev ersättaren Bersant Celina fram och blev matchvinnare med ett mål och en assist.

Det känns helt fantastiskt att vinna, säger han efter 2–0 mot Djurgården.

Det heta Stockholmsderbyt hade knappt hunnit börja innan spelet pausades. Abdihakin Ali hoppade upp, nickade undan en boll och blev sedan liggande på gräset efter sex sekunders spel. Efter lite vård blev han utburen på bår och ersattes av Bersant Celina – som senare skulle stå i händelsernas centrum.

Men inledningsvis var matchen inte särskilt händelserik. Efter första halvlek var det mållöst med relativt få målchanser för båda lagen.

I den andra halvleken skulle det sedan rassla till. Celina fick bollen utanför straffområdet och dundrade in 1–0 efter 57 minuters spel.

“Målvakten hade inte en chans”Jag tänkte att det bara var att skjuta och jag träffade helt perfekt. Målvakten hade inte en chans, säger den 27-årige målskytten till Discovery+.

18 minuter senare spelade han fram till Ioannis Pittas som lobbade in 2–0.

I slutet av matchen hade Djurgårdens inhoppare Tokmac Nguen ett skott i ribban. Men närmare än så kom aldrig gästerna.

ANNONS

Segern till AIK som fick segerjubla på Friends arena där 44 734 åskådare var på plats.

Det känns helt fantastiskt att vinna, säger Celina.”Det känns inte orättvist”

Glatt i AIK och stor besvikelse i Djurgården. Lagets tränare Kim Bergstrand säger till Discovery+:

Det känns inte orättvist. Jag tycker att AIK är lite före oss i större delen av matchen.

Segern innebär att AIK passerar Djurgården i tabellen. Efter fyra omgångar har AIK åtta poäng medan Djurgården har sju poäng.

Noterbart i AIK var att John Guidetti återigen fanns med i matchtruppen, men utan att spela något. Guidetti har varit borta på grund av en skada i åtta månader.