Chefer åtalas för dödsolycka på arbetsplats - E55
Annons
Annons

Chefer åtalas för dödsolycka på arbetsplats

Uppdaterad: 2020-06-27 16:55

I oktober 2015 dog en 25-årig grävmaskinist efter att ha träffats av ett flera hundra kilo tungt stenblock på sin arbetsplats i en grustäkt utanför Kristianstad. Nu åtalas de ansvariga cheferna vid två inblandade företag för grovt arbetsmiljöbrott, skriver Kristianstadbladet.

Annons
Annons
BrottTT

Olyckan skedde när 25-åringen genomförde arbete i grävmaskinshytten och stenblocket ska ha kastats iväg i samband med att explosiva varor från tidigare sprängningar detonerat. Grävmaskinistens arbetsuppgift var att avlägsna stenblocken från platsen.

Åklagaren, Christer Forssman vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, yrkar på grovt arbetsmiljöbrott bland annat för att maskinen inte hade tillräcklig utrustning för att klara av miljön där sprängningar sker – och han menar att cheferna genom oaktsamhet orsakat dödsolyckan.

Företrädarna för det ena företaget säger till både Kristianstadbladet och facktidningen Arbetet att cheferna förnekar brott. Företrädaren för det andra inblandade företaget vill ännu inte kommentera åtalet.

Rättad: I en tidigare version angavs fel tidning som ursprungskälla till nyheten.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Chefer åtalas för dödsolycka på arbetsplats Chefer åtalas för dödsolycka på arbetsplats