Nästan dubbelt upp för Sinch - E55
Annons
Annons

Nästan dubbelt upp för Sinch

IT-bolaget Sinch, en av pandemins kursraketer på Stockholmsbörsen, redovisar en vinst före skatt på 57,6 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2020. Det kan jämföras med vinsten på 122,6 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Annons Annons
Annons Annons
EkonomiTT

Nettoomsättningen nästan fördubblades till 3 miljarder under kvartalet, vilket kan jämföras med drygt 1,5 miljarder under fjärde kvartalet 2019.

Sinch-aktien rusade nästan 12 procent på börsen i onsdags sedan bolaget meddelat att man gjort upp om att köpa Inteliquent, den största oberoende leverantören av rösttjänster i USA, för en total kontant köpeskilling om 1 140 miljoner dollar.

Därmed har Sinch-aktien gått upp 22 procent i år, vilket hamnar ovanpå fjolårets kursrally där aktiens värde nästan fyrfaldigades.

“Vi tar en ledande, global position genom organisk tillväxt kombinerat med strategiska förvärv. Vi har betydande lokal närvaro på fem kontinenter. Vi befinner oss i en global digital transformation som bara har börjat”, skriver vd Oscar Werner i en kommentar.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Nästan dubbelt upp för Sinch Nästan dubbelt upp för Sinch