Polarbröd storvarslar efter branden - E55
Annons
Annons

Polarbröd storvarslar efter branden

131 anställda vid Polarbröds nedbrunna fabrik i Älvsbyn varslas om uppsägning.

Det är tyvärr den tråkiga slutsatsen vi har fått dra, säger Polarbröds koncern-vd Karin Bodin till TT.

Annons
Annons
JobbTT

Den kraftiga branden, som bröt ut sent på söndagskvällen den 23 augusti, ödelade hela fabriken och företaget räknar med att det tar minst två år att bygga nytt.

Vi kämpar mot klockan att förse våra kunder med produkter. Om inte vi får ut bröd i brödhyllan så kommer vi inte att överleva som företag, säger Karin Bodin.

“Gråter här”

Över 200 jobb försvann i samband med fabriksbranden. Regeringen har utlovat stöd till det lilla samhället med knappt 5 000 invånare. Enligt Bodin har företaget tittat på “alla möjligheter” men ser ingen annan lösning i dagsläget än att varsla personal. Enligt bolaget berörs samtliga kollektivanställda.

Vi gråter här i dag, det är enormt känslosamt. Det är många människor som jobbat väldigt länge som det här kommer att drabba.

TT: Varslas samtliga anställda vid fabriken eller är det enbart kollektivanställda?

Det finns medarbetare som inte är berörda i nuläget, men vi kommer fortsätta att titta på helheten.

TT: Hur många är det?

Det vill jag inte uttala mig om.

TT: Varför inte?

Det här är ett företag som är verksamt på flera orter. Nej, jag vill inte prata om det i dag.

Alternativa lösningar

Bodin påpekar att företaget jobbar för att kunna erbjuda 20-talet anställda jobb vid Polarbröds andra fabrik i Bredbyn, fem timmar bort.

Annons

Älvsbyn är våran huvudort. Det är viktigt, men det är också viktigt att kunna erbjuda lösningar för så många anställda som möjligt, säger Karin Bodin.

Förutom de anställda som kommer erbjudas jobb i Bredbyn försöker Polarbröd även få igång smörgåsproduktion i Älvsbyn, något som skulle kunna sysselsätta ytterligare 20 personer. Det förs även dialog med andra bagerier i området om jobb, samt diskussioner med arbetsförmedlingen om att ta fram riktad utbildning.

Polarbröd håller pressträff med anledning av varslet idag 10.30.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Polarbröd storvarslar efter branden Polarbröd storvarslar efter branden