Snusjätte vinnare på börsen - E55
Annons
Annons

Snusjätte vinnare på börsen

Uppdaterad: 2021-04-30 18:05

Stockholmsbörsen avslutade april månad nedåt. När halvdagshandeln stängde på valborgsmässoafton låg OMXS-index på minus 0,8 procent.

Annons
Annons
BörsTT
Annons

För hela april, som de senaste veckorna präglats av en strid ström kvartalsrapporter från börsbolagen, blev det dock en uppgång på 2,7 procent.

Och även på fredagen gick det att hitta rapporterande bolag som trotsade nedgången.

Snus- och cigarrtillverkaren Swedish Matchs resultat för första kvartalet fick enligt en delårsrapport ett oväntat stort lyft, främst av försäljningsframgångar för nya rökfria produkter. Aktien lyfte inledningsvis drygt tre procent men stängde på en uppgång på 0,7 procent.

Astra Zenecas aktie steg samtidigt 3,6 procent sedan läkemedelsjätten redovisat ett oväntat starkt resultat för kärnverksamheten under första kvartalet och bekräftat prognoserna för helåret.

I motsatt riktning gick den rapporterande skogskoncernen SCA. Detta efter att man slagit förväntningarna vad det gäller bolagets vinst men hade lite oväntad motvind i försäljningen, enligt en delårsrapport. Aktien föll 5,7 procent.

Dagens största rapportförlorare var dock investeringsbolaget Ratos, med växt- och trädgårdskedjan Plantagen i portföljen, som rasade 8,1 procent.

Hemnets aktie föll 4,5 procent efter de kraftiga kurslyft som följde på bostadssajtens börsintroduktion tidigare i veckan. Aktien avslutade veckan på 160 kronor, att jämföra med teckningskursen på 115 kronor vid noteringen.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. FTSE100-index i London steg 0,1 procent, medan DAX-index i Frankfurt backade 0,1 procent, och CAC40-index i Paris gick ned 0,5 procent.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Snusjätte vinnare på börsen Snusjätte vinnare på börsen