Bilen såldes till bedragare - E55
Annons
Annons

Bilen såldes till bedragare

Makarna sålde sin skrotfärdiga bil, trodde de. Åtta år senare kommer betalningskrav.

 

 

Annons
Annons

Istället för att åka till skroten med bilen sålde makarna bilen till en person som annonserade att han ville köpa skrotfärdiga bilar, skriver GT. Mannen visade upp sitt körkort och makarna trodde att ett ägarbyte hade skett.

Men nu åtta år senare har Transportstyrelsen hört av sig.

– Det var ett betalningskrav. Mannen som ska ha köpt bilen nekar till att han äger den, berättar frun för GT.

Hennes make lever inte längre och det är dödsboet som fått en räkning men nu finns rädslan att det ska komma fler räkningar.

Identiteten kapad

– Tänk om jag måste betala försäkringen också. Då är det 150 kronor om dagen i åtta år som ska in i värsta fall, säger hon till GT.

Transportstyrelsen tror att den man som ”köpte” bilen i själva verket själv fått sin identitet kapad. Över 40 bilar ska finnas registrerade i hans namn, bilar han förnekar till att ha köpt.

På Transportstyrelsen manar man till försiktighet, för det kan bli dyrt att sälja bilen till en bedragare.

– Man kan till exempel bli krävd på fordonsskatt, parkeringsböter och försäkringspremier, säger utredaren Thomas Alm på Transportstyrelsen till GT.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Bilen såldes till bedragare Bilen såldes till bedragare