Därför rasar pensionärer mot Com Hem - E55
Annons
Annons

Därför rasar pensionärer mot Com Hem

Pensionärsförbunden har blivit nedringda av medlemmar som protesterar mot Com Hem. Det rapporterar Expressen i dagens tidning.

Annons
Annons

Orsaken är att bolaget släcker ner de analoga sändningarna imorgon tisdag. Därefter krävs nya inställningar alternativt att man skaffar en digital-box, skriver tidningen. Totalt uppges en halv miljon kunder beröras och störst protester kommer från den äldre delen av befolkningen.

Annons

Situationen har gjort att många vänt sig till Pensionärsförbunden om hjälp. PRO:s ordförande Christina Tallberg anser att det är olycklig tidpunkt för omställningen mitt i pandemin. Detta då många inte vill ge sig ut i butik och köpa ny tv eller släppa in någon tekniker i hemmet av rädsla för att få corona.

SPF:s ordförande Eva Eriksson vill att bolaget erbjuder kostnadsfri fixarhjälp.

Till Expressen säger informationschefen Fredrik Hallstan på Com Hem att de ska lägga upp instruktionsfilm hur man ställer om tv:n till digitalt från analogt.

Till E55 tillägger han:

— Det är en såklart en svår avvägning i Corona-tider, då både bredband och tv är viktiga tjänster. På grund av rådande läge så sköt vi upp tv-digitaliseringen som vi planerat i flera år från 26 maj, till 8 september bland annat för att får mer tid att utöka vår informationsinsats och ge mer tid för de som påverkas att ändra inställningarna eller som skaffa utrustning.

— Samtidigt är vi ödmjuka inför att det är många äldre som tycker att det är svårt, därför har vi bland annat utökat våra resurser på vår kundservice för att kunna hjälpa de som behöver.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Därför rasar pensionärer mot Com Hem Därför rasar pensionärer mot Com Hem