Vem vill du ge kontantpriset? - E55
Annons
Annons

Vem vill du ge kontantpriset?

Det används allt färre sedlar och mynt i Sverige. Därför har Kontantupproret har instiftat Kontantpriset. Vem vill du nominera? Vinnaren får 10 000 kronor – i kontanter

Annons
Annons
Allt fler butiker och restauranger tar bort möjligheten att betala med kontanter, men i ett kontantlöst samhälle blir vi sårbara och det utesluter stora grupper människor, skriver  organisationen Kontantupproret i ett utskick.
De har därför instiftat Kontantpriset 2020 som delas ut i december till ett företag eller en förening som har främjat kontantanvändningen i Sverige.
Annons

– Vi vill hylla alla de företag och handlare där ute som förstår värdet med att erbjuda kontantbetalningar till sina kunder. De som förstår vikten av demokrati och inte utesluter alla de 1,1 miljoner människor som inte har samma möjlighet att betala med digitala betalmedel, säger Björn Eriksson, ordförande för Kontantupproret.

Kontantupproret bjuder nu in svenska folket till att skicka in nomineringar. Kontantpriset har blivit möjligt genom en donation från en engagerad privatperson.

– Som boende i Bryssel kan jag jämföra hur kontanterna hanteras i andra länder och jag kan inte förstå varför det gått så långt i just Sverige. Jag hoppas att donationen kan inspirera fler att fortsätta det viktiga arbetet för kontanterna, säger Anders Tullberg.

Skicka in din nominering till [email protected] eller på deras Facebooksida.

Tipsa om en nyhet

Vill du tipsa oss om en nyhet? Granskningar är en viktig del av E55:s arbete. Vi söker hela tiden efter nya uppslag och du kan hjälpa oss i vårt arbete. Du har alltid möjlighet att vara anonym.

Maila redaktionen på [email protected]

Annons
Annons
Läs nästa artikel Vem vill du ge kontantpriset? Vem vill du ge kontantpriset?