FI kallar Avanza till möte - E55
Annons
Annons

FI kallar Avanza till möte

Uppdaterad: 2021-05-20 17:10

Finansinspektionen (FI) kallar Avanza till möte efter att det framkommit att nätmäklaren lagt ut kunders användarnamn på sin hemsida, vilket gjort att de kunnat identifieras.

Annons
Annons
EkonomiTT

Jag blev ju bekymrad när jag hörde de här uppgifterna. Som kund ska du kunna lita på att dina bankuppgifter är skyddade, säger Karin Lundberg, FI:s områdeschef för banksektorn, till Ekot i Sveriges Radio.

Efter mötet, där Avanza ska redogöra för sin hantering av kundernas användaruppgifter, ska FI ta ställning till om det finns anledning att gå vidare i frågan enligt Karin Lundberg.

Ekot har via Avanzas webbplats kunnat identifiera flera högt uppsatta personer inom den offentliga sektorn som kunder hos nätmäklaren.

Felaktigheterna ska nu vara åtgärdade. Vd:n Rikard Josefson uppger att han inte är säker på om man har brutit mot banksekretessen.

Nej, det kan jag absolut inte vara utan den frågan måste vi titta på nogsamt, vilket vi gör. Men med den information jag har här och nu, så är min bedömning att det inte gör det. Men det kan naturligtvis förändras eftersom vi jobbar med frågan, säger han till Ekot.

Annons
Annons
Läs nästa artikel FI kallar Avanza till möte FI kallar Avanza till möte