Fler tror på stigande bostadspriser - E55
Annons
Annons

Fler tror på stigande bostadspriser

Allt fler mäklare tror att priserna på bostäder kommer att öka, visar Fastighetsmäklarförbundets webbenkät Mäklarpanelen.

Annons
Annons
BostadTT

43 procent av mäklarna som blivit tillfrågade i enkäten tror på en prisuppgång de kommande tre månaderna, jämfört med 38 procent i mätningen förra månaden. Det är också färre, 12 procent, som spår en prisnedgång än förra mätningen, 14 procent.

“Det är fortsatt positiva tongångar och optimism bland mäklarna gällande prisutvecklingen. Och vi har ju också sett en återhämtning av priserna. Om vi jämför med samma period 2018 så är det väldigt stor skillnad”, säger Jenny Stenberg, vd på Fastighetsmäklarförbundet, i ett pressmeddelande.

I motsvarande mätning förra året trodde 27 procent att priserna skulle gå upp. En lika stor andel trodde att priserna skulle gå ner.

“Prisuppgången kommer säkerligen gälla de attraktivaste objekten, de renoverade med bra lägen och så vidare. Vi vet att det är de riktigt bra bostäderna som går bäst att sälja, men att mycket också tar tid att sälja”, säger Jenny Stenberg.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Fler tror på stigande bostadspriser Fler tror på stigande bostadspriser