Oro på flera fronter sänkte Stockholmsbörsen - E55
Annons
Annons

Oro på flera fronter sänkte Stockholmsbörsen

Uppdaterad: 2020-10-15 18:05

Oron för coronaläget i Europa och hur det ska bli med nya stimulanspaket drog ned börshumöret rejält på torsdagen. Det breda OMXS-indexet sjönk 1,5 procent.

Annons
Annons
BörsTT

Stockholmsbörsen genomled därmed en av de sämre handelsdagarna på lång tid, i linje med utvecklingen på de europeiska börserna.

Detta bland annat efter att Frankrike infört nya restriktioner i Paris och ytterligare åtta städer, vilket påverkar en tredjedel av landets befolkning. Liknande restriktioner har också implementerats i såväl Irland som Tyskland.

Börsen tyngdes mest av nedgången hos klädjätten H&M som haft en tung handelsvecka och nu backade 3,2 procent. Konjunkturkänsliga bolag som bilsäkerhetstillverkaren Autoliv, minus 1,8 procent och gruvbolaget Boliden, minus 2,5 procent hörde också till förlorarna.

Bara två bolag gick mot strömmen, bäst gick snustillverkaren Swedish Match som lyfte 0,4 procent.

Utanför OMXS30-listan märktes ett rejält ras för butikskedjan Clas Ohlson, minus 12,5 procent efter att man på morgonen presenterat försäljningssiffror för september månad.

På de europeiska börserna föll Frankfurtbörsens DAX-index med 2,4 procent, CAC40-index i Paris tappade 2,1 procent och Londons FTSE100-index backade 1,7 procent.

Annons
Annons
Läs nästa artikel Oro på flera fronter sänkte Stockholmsbörsen Oro på flera fronter sänkte Stockholmsbörsen