USA höjer tullarna på Airbus-plan - E55
Annons
Annons

USA höjer tullarna på Airbus-plan

Uppdaterad: 2020-02-15 03:25

USA höjer sina importtullar på Airbus-flygplan till 15 procent från och med 18 mars, meddelar den amerikanska handelsmyndigheten (USTR).

Annons
Annons
EkonomiTT-AFP-Reuters

I oktober förra året införde USA införselavgifter på europeiska varor till ett värde av 7,5 miljarder dollar och tullen för flygplan från den franska tillverkaren sattes då till 10 procent.

Avgiftshöjningen spås slå hårt mot amerikanska flygbolag, som redan har brist på flygplan. Airbus säger att man har en pågående dialog med sina amerikanska kunder för att mildra effekterna av tullarna så mycket som möjligt och att man hoppas att USA ska ändra sig.

“USTR:s beslut tar inte hänsyn till alla de skrivelser som amerikanska flygbolag lämnat in som framhäver att det är de – och den flygande allmänheten i USA – som i slutändan måste betala dessa tullar”, skriver det europeiska företaget i ett uttalande.

Beskedet om avgiftshöjningen för Airbus-planen kommer bara dagar efter det att USA:s president Donald Trump sagt att det är dags att på allvar diskutera ett handelsavtal med EU.

Annons
Annons
Läs nästa artikel USA höjer tullarna på Airbus-plan USA höjer tullarna på Airbus-plan